Mathy Billen niet ontevreden: «De kansen zijn er geweest»

EISDEN -

Een beter resultaat dan vorig jaar, dat wel, maar de kwalificatie voor de volgende ronde heeft Maasland opnieuw aan Ingelmunster moeten laten. De gasten, zonder Feys (gekwetst) en Lamberg (geschorst) kozen voor het counterwapen en dat hanteerden zij zeer vakkundig. De Limburgers zaten voortdurend in de achtervolging, speelden een verdienstelijke eerste helft, creëerden ook enkele openingen, maar de kanonnen stonden niet op scherp. «Spijtig. Ze hebben nochtans goed gespeeld,» drukte scheidsrechter Van Lierde in de wandelgangen trainer Billen de hand. «Ik ben ook niet ontevreden,» herhaalde Mathy voor de pers. «We hebben een goede match gespeeld, alleen het orgelpunt ontbrak. Ingelmunster hield voortdurend veel man achter de bal. Bij ons gebeurde de omschakeling te traag. Vorig jaar werd deze match een spel van kat en muis, nu niet. Dit kunnen we niet meer herstellen, maar het mag geen zware ontgoocheling zijn.»

BR>Billens collega en opponent Mestdagh sprak van een verschil in maturiteit. «Wij wisten dat Maasland achteraan met drie in zone durfde voetballen. Daarom kozen wij voor de tegenaanval. Wat wij perfect hebben uitgevoerd. 't Was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, want we hebben veel onder druk gestaan en dat zijn we niet gewend. Maasland is een stuk sterker dan vorig jaar.» Mestdagh citeerde Pereira, Evens en CRV bij de uitblinkers. «Ik hoop dat wij nu wat geluk hebben bij de loting. Club Brugge of zo. Want tot nu toe heeft de beker ons weinig opgebracht. Wij hebben driemaal op verplaatsing gespeeld,» aldus Mestdagh.

«Wij hebben tijdens de eerste helft de kansen gehad,» analyseerde David CRV de verloren partij. «Misschien zaten wij door die vele matchen kort na mekaar voor het doel niet meer zo fris. Ingelmunster was heel goed op de counter. Zij hebben het slim gespeeld.» Uit de verschillende vrijschoppen voor de zestienmeter kwam te weinig? CRV: «Afwisselend werden die door Martens, Reumers en mijzelf genomen. Het is misschien beter een vaste man aan te duiden voor de volgende drie matchen. Die krijgt dan meer vertrouwen.»

Spits Pereira plaatste de gemiste kansen onder de noemer 'pech'. Hij maakt zich geen zorgen. «De bal wilde er vandaag niet in, maar in de komende matchen lukt dat weer wel,» verzekerde de Braziliaan.