WB alpineskiën: Ex aequo voor Montillet en Riesch

De Française Carole Montillet en de Duitse Maria Riesch delen de zege in de Super-G van het Oostenrijkse Haus-im-Ennstal, die meetelt voor de Wereldbeker alpineskiën voor vrouwen. Montillet en Riesch klokten beiden een tijd van 1:25.04. De Oostenrijkse Michaela Dorfmeister werd derde op 15 honderdsten.

Belga

De 19-jarige Riesch was vrijdag ook al de beste op de eerste afdaling in Haus-im-Ennstal. Zaterdag, tijdens de tweede afdaling, kwam ze ten val. Riesch had voor dit weekend nog nooit een WB-wedstrijd gewonnen.

Montillet, de olympisch kampioene op de afdaling, was dit seizoen al driemaal succesvol op de afdaling. Haar zege op de Super-G is de eerste van het seizoen. Montillet won in haar carrière al acht WB-wedstrijden.

De Duitse Hilde Gerg, die 12e werd, haar slechtste resultaat van het seizoen, behoudt wel de leiding in de Wereldbeker Super-G, voor de Oostenrijkse Renate Goetschl en Carole Montillet. In de Wereldbeker algemeen is de leiding nog steeds in handen van Goetschl, voor Anja Paerson, die zondag wel beter presteerde op de Super-G.