GBA - STVV: Uitgeteld na tien minuten

ANTWERPEN -

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, een

Kanarie

doet in dat geval... blijkbaar niets. Twee-nul na amper negen minuten: STVV bleek zaterdagavond al verloren nog vóór de wedstrijd echt begonnen was. En dus blijft de teller op twee punten steken en blijft geel-blauw ongeduldig op zoek naar de eerste zege. «We waren het winnen nochtans gewoon van vorig seizoen en leken ook in de Intertoto nog op dat elan verder te kunnen gaan,» schuddebolde aanvoerder Eddy Dierickx zaterdagavond aan de kleedkamerdeur. «Maar na die uitschakeling door Austria Wien is het bergaf beginnen gaan en zitten we blijkbaar in de hoek waar de klappen vallen. Twee op twaalf, dit is stilaan een ramp.»

RoMe

BR>

Het verleidde speaker Carl Huybrechts halfweg de tweede helft zelfs even tot galgenhumor. Bij de tegentreffer van Wouter Vrancken voegde hij er met een overdreven Limburgs accent aan toe:

Maar hij deed het niet expréésss

. «Eerlijk?,» vroeg de doelpuntenmaker na de wedstrijd verbaasd. «Heb ik niet gehoord. En trouwens, ik deed het wél

expres

,» kon de 20-jarige verdediger nog enigszins lachen. «Het was een ingestudeerd nummertje met

Isa

. Veel mocht het evenwel niet baten. We zijn moeilijk aan de wedstrijd begonnen, waren vooral in de eerste helft veel te braaf en liepen zo quasi meteen achter de feiten aan. Na de pauze hebben we meer georganiseerd gevoetbald. Doordat ik op de linkerflank meer ruimte kreeg, kwam ik beter in de match en begon ook de ploeg iets beter te draaien. Toen liepen we tenminste niet meer in elkaars

baan

. Het komt er nu op aan zo snel mogelijk uit dit dal te klimmen. Want geef toe, mits een tikkeltje geluk hadden we uit onze beide thuismatchen zes op zes gepuurd en dan had de wereld er helemaal anders uitgezien.»

Medaille

«Klopt, we zijn met andere ambities dan deze aan het seizoen begonnen,» pikte kapitein van het

zinkende

schip Eddy Dierickx in. «Onze kern is quasi intact gebleven, er zijn waardige vervangers in de plaats gekomen, we kenden alleen nog de mooie kant van de medaille. Da's nu wel even anders. Ik had zelfs de indruk dat we liepen, omdat we erbij moesten lopen. Na die snelle tegengoals vielen alle goede bedoelingen in het water en bleek het er eerder op aan te komen de schade te beperken. We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen, aan ons nu om daar samen uit te komen.»

Slecht

«Het heeft inderdaad geen zin om achteruit te kijken, we moeten vooruit,» vond ook doelman Robert Volk, die nochtans niet kon ontkennen dat er bijna evenveel

Volk

op het veld was als in de goedgevulde tribunes. De Sloveense doelman behoedde de Kanaries in de eerste helft van een nog grotere achterstand. «We gaven veel te veel ruimte weg, waren niet agressief genoeg. Wij hebben het Beerschot makkelijk gemaakt, dit was onze slechtste match. We moeten iets doen...»

Eens winnen bijvoorbeeld?

Twee-nul na amper negen minuten. Het

vogeltje

van Germinal Beerschot, dat vooral in de eerste helft haar nog prille thuisreputatie bevestigde, was zaterdagavond al snel vliegen. Philip Haagdoren deed daar op het half uur trouwens nog een schepje bovenop (3-0), pas na de pauze kon Vrancken

iets

terugdoen: 3-1.

3'

Hofmans knikt de assist van Vanderheyden meteen zuiver in de rechterbenedenhoek: 1-0.

9'

Demkine zet de

vliegende

start van de thuisploeg helemáál om in klinkende munt. Kappen en schieten: 2-0.

25'

Haagdoren knap tot bij Svetlicic, maar die strandt, net als Hofmans enkele minuten eerder, op Volk.

31'

Vrije trap Vanderheyden, Volk heeft (voorlopig) het laatste woord.

36'

Lange ren Haagdoren, dubbelpass met Degryse, voorbij Volk en... met de linker simpel binnentrappen: 3-0.

42'

Eerste gevaar van Sint-Truiden: de corner van Isaias zoeft over de kruising.

54'

Degryse vergeet balverlies in de STVV-defensie af te straffen.

67'

Corner Isaias, Vrancken

frommelt

het leer aan de eerste paal voorbij Moons: 3-1.

72'

Voorzet Haagdoren, de schoenmaat van Marc Degryse is écht klein.

77'

Paniek in de thuisdefensie bij drie hoekschoppen van Isaias op rij. De Truiense spitsen vergeten de match nieuw leven in te blazen.

89'

Karagiannis, sterke match, legt de bal panklaar voor Cisse Severeyns, maar

de Rat

mikt alsnog voorlangs.

Scheidsrechter: Vangompel. Toeschouwers: 7.500.

GERMINAL BEERSCHOT: Moons, Brusselers, Svetlicic, Kovacs, Smidts, Haagdoren, Vanderheyden, Karagiannis, Degryse (90' Sonck), Hofmans, Demkine (76' Severeyns).

STVV: Volk, Grammet, Dello, Vrancken, Voets, Dierickx, Teppers (19' Lenglois), Verjans (61' Nijs), Isaias, Rudonja, Fiers.

Doelpunten: 4' Hofmans 1-0, 9' Demkine 2-0, 36' Haagdoren 3-0, 67' Vrancken 3-1.

Gele kaarten: Lenglois (hands), Verjans (fout), Svetlicic (fout).