Westerlo-Moeskroen: Dejan Mitrovic verdeelt en scoort

WESTERLO -

Westerlo en Toni Brogno blijven verbazen. Zaterdag werd Moeskroen met sober, maar efficiënt voetbal opzij gezet. Rode Duivel Toni Brogno kruidde het feest met zijn zevende en achtste goal. Bondscoach Waseige keek toe van op de tribune en zag dat het goed was. Brogno tegen Nederland in de basis? «Hoeft niet, ik ben al blij bij de selectie te zijn», zegt de pocketspits.

B.O.

BR>«We heten bondscoach Robert Waseige en voorzitter Rene Gijbels welkom», riep de Westelse speaker zaterdagavond even voor de aftrap. Gijbels lijkt VC Westerlo dan toch de rug niet te hebben toegekeerd. «Ze kunnen blijkbaar niet zonder mij», zei hij na de wedstrijd. Bondscoach Waseige had toen al geruime tijd het stadion verlaten. Allicht met positieve nota's over Toni Brogno, een vaag beeld van Stefaan Tanghe en een groot vraagteken bij Yves Vanderhaeghe, die uitviel met een enkelblessure.

«Waseige? Ja ik wist vooraf dat hij kwam en ik voel me vereerd», zei een glunderende Brogno. «Of zijn komst me extra motiveerde? Niet echt, ik speel altijd voluit. Dat heeft te maken met mijn temperament. En het draait goed bij Westerlo he. Ik scoorde opnieuw twee keer, maar schrijf niet dat ik hiermee een basisplek ga opeisen tegen Nederland. Toen ik tegen Finland naast de boot viel, was het mijn ambitie met hard werken zo snel mogelijk weer dat shirt van Rode Duivel te grijpen. Dat is me gelukt. Het is meegenomen dat ik al acht keer scoorde, maar ik lig niet wakker van dat cijfer. Europees topschutter van het moment? Nogmaals, ik ga niet voor dat klassement van beste prijsschutter. Bij mij primeren de punten en dat waren er vandaag opnieuw drie.»

Met 10 op 12 zit Westerlo ver boven het beoogde schema.

Brogno prijkt bovenaan de Europese topschutterslijst. In Duisburg slaat men wellicht met de vuisten op de borst omdat het Westelse goudhaantje tussen de vingers glipte.

«Ach ik denk voorlopig niet aan een transfer», aldus Brogno. «Ik besef dat de interesse zal groeien, maar tot nu toe kreeg ik niet één telefoontje. Ik zit er ook niet op te wachten. Je weet nooit wat de nabije toekomst brengt, maar voorlopig droom ik alleen van Westerlo en de nationale ploeg.»

10'

Fout Schaessens op Casto. Michael Zewlakow krult de vrije trap langs de muur op de vuisten van Frans.

11'

Mitrovic schuift de bal in de voeten van Brogno. De Rode Duivel knalt raak in de linker benedenhoek: 1-0. Bondscoach Waseige glundert.

15'

Michael Zewlakow schiet een vrije trap nipt naast.

54'

Verheyen, eerder bestraft met geel voor tijdwinst, haalt El Idrissi onderuit. Pireaux sluit de thuisverdediger met een tweede gele kaart uit.

60'

Vandendriessche duwt een voorzet van Thans in de voeten van Porte. De loeier van Krist spat uiteen op de benen van Casto.

61'

Michael Zewlakow kopt een hoekschop van Casto over.

62'

Schaessens sleept zich rond Dugardien en gaat gewillig neer. Brogno zet de strafschop om: 2-0.

70'

Frans stopt een loeier van Wuyts.

71'

Mitrovic gaat op wandel en rond zijn tocht af met een geplaatst schot: 3-0.

72'

Frans duwt een pegel van Marcin Zewlakow naast.

Scheidsrechter: Piraux.

Toeschouwers: 5.000.

WESTERLO: Frans, Verheyen, Janssens, Machiels, Schaessens, Serneels, Lammens, Mitrovic (79' Thoelen), Thans (83' Willemsen), Brogno, Pelic (53' Porte).

MOESKROEN: Vandendriessche, Besengez, Teklak (46' El Idrissi), Zewlakow Michael, Dugardien, Vanderhaeghe (55' Assou), Casto, De Vleesschauwer, Tanghe, Zewlakow Marcin, Vandooren (46' Wuyts).

Doelpunten: 11' en 62' Brogno 1-0 en (strafschop) 2-0, 71' Mitrovic 3-0.

Gele kaarten: Marcin Zewlakow (fout), Besengez (fout), El Idrissi (fout).

Rode kaart: 54' Verheyen (2x geel, tijdwinst en fout).