24 uren motoren: Zolder en Francorchamps niet conform

Mogelijk kunnen de 24 uren van Luik, deel uitmakend van de Masters of Endurance en voorzien in het eerste weekend van juli, niet plaatsvinden omdat het circuit van Spa-Francorchamps bij de laatste inspectie van de Internationale Motorsportfederatie (FIM) op 10 januari niet conform werd verklaard.

Belga

Ook de mogelijkheid om uit te wijken naar het circuit van Zolder is voorlopig uitgesloten want ook dat circuit is niet conform aan de FIM-regels.

"Het niet-verlenen van de licentie steunt op verschillende motieven", verklaarde inspecteur Claude Dany met betrekking tot het circuit van Spa-Francorchamps. "Er moeten veiligheidssystemen, met lucht of in mousse, komen op de vangrails, en de in asfalt gegoten uitloopstroken voor de F1 moeten bedekt worden met grind. Het grootste probleem is echter de afwezigheid van een uitloopstrook in de chicane net voor de Source-bocht, die naar de tribunes leidt".

In Zolder moeten er ook veiligheidssystemen geplaatst worden maar zijn er geen problemen met de uitloopstroken. De aanpassingswerken voor het Limburgse circuit zijn dan ook minder zwaar.

Over een tweetal weken volgt er in Francorchamps een vergadering met de organisator van de 24 Uren.