Maaltijdcheques zijn favoriet extra-legaal voordeel

Werkgevers van kleine ondernemingen (1 tot 10 werknemers) verkiezen hoofdzakelijk maaltijdcheques om als extra-legaal voordeel aan hun personeel te geven.

Belga

Dat blijkt uit een studie van het sociaal secretariaat Groep S bij een deel van zijn cliënteel. In Vlaanderen komt de hospitalisatieverzekering meer voor dan in Brussel en Wallonië. Groep S voerde bij een deel van het cliënteel een studie uit naar 'employee benefits' of extra-legale voordelen. "Het is geen detailstudie, maar een analyse van een aantal grote tendensen", zegt Else van Soest van Groep S.

In bijna 60 procent van de gevallen waarin de werkgever extra-legale voordelen toekent, gaat het om maaltijdcheques. De groepsverzekering komt op de tweede plaats (22,4 pct). In 9,5 procent van de gevallen hebben de werknemers een bedrijfswagen. De hospitalisatieverzekering is goed voor 6,2 procent van het totaal. Een fietsvergoeding (de werknemer wordt vergoed als hij met de fiets komt werken) wordt slechts sporadisch toegekend (1,3 pct). Omdat de meeste KMO's familiebedrijven zijn, komen ook aandelenopties (1,6 pct) als extra-legaal voordeel weinig of niet voor.

Het meest opvallende verschil tussen de regio's is er op het vlak van de hospitalisatieverzekering. Die komt meer voor in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel. In het zuiden van het land is de groepsverzekering -als een vorm van pensioensparen- dan weer meer verspreid.

Groep S heeft meer dan 20.000 ondernemingen in zijn klantenportefeuille en beschikt over 32 kantoren in België. De groep staat vooral sterk in de bouw- en distributiesector.