Beperkte stormschade in Vlaams-Brabant

De brandweer van Asse is zondag rond 16.30 uur moeten uitrukken voor een boom die op de E40 in Erebodegem terechtgekomen was. Hierdoor moest het verkeer in de richting van Oostende op één rijstrook. Na een kwartier waren de problemen alweer opgelost.

Belga

De felle rukwinden hebben in de loop van zondag in Vlaams-Brabant op vele plaatsen bomen op de openbare weg doen belanden zoals aan de Huldenbergsesteenweg in Overijse, Jan Lintstraat in Hoeilaart, Tienbunderstraat in Aarschot, Waversesteenweg in Hoegaarden, Fabriekstraat in Zaventem... Dat leidde her en der tot beperkte verkeersproblemen. Aan de Heidestraat in Linter moest de brandweer van Tienen een 200 à 300 jaar oude boom omzagen omdat deze op een kapel dreigde te vallen.

De schade aan woningen bleef beperkt. Omstreeks 17.30 uur werd de Leuvense brandweer opgeroepen voor een muurverzakking aan een gebouw in de Schapenstraat in Leuven. Het ging om een pand dat eigendom is de K.U.Leuven. Omdat de situatie geen onmiddellijk gevaar opleverde werd enkel een afsluiting geplaatst.