Politie zoekt vrouw die betrokken was bij overval Zutendaal

De lokale politie GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) is op zoek naar een vrouw, die zaterdagvoormiddag door twee gemaskerde overvallers onder dwang van een vuurwapen het spaarkantoor Argenta in Zutendaal binnengeduwd werd.

Belga

De overvallers drukten haar schouders met een wapen naar de grond en ze moest gehurkt op haar knieën in een hoek aan de balie gaan zitten. De vrouw is niet gekend als klant van het filiaal of als buurtbewoner. Ze meldde zich later ook niet als slachtoffer van de hold-up. Bij de overval maakten de daders geen geld van het kantoor buit, maar van vijf aanwezige klanten namen ze de portefeuilles, een handtas, een uurwerk en een gsm mee.

De twee overvallers raakten in paniek, toen het luid alarm in werking trad. Ze stapten buiten in een grijze Audi GT met aan boord een derde kompaan. Een getuige zette de achtervolging in richting Maasmechelen. Aan het zwembad Prinsenpark stapten de daders over in een Mercedes 190 met Nederlands kenteken. Via de E314 reden ze naar Nederland. Van de daders ontbreekt elk spoor.