Jacky Peeters leeft op een wolk

HEIZEL -

Het moet zowat vijftien maanden geleden zijn dat Jacky Peeters (29) de Heizel voor het laatst aandeed. Tijdens die memorabele avond veegde Racing Genk in de bekerfinale Club Brugge van de mat met 4-0. Jacky Peeters scoorde de vierde treffer.

L.M.

BR>«Daarstraks bij de officiële fotosessie spookte die bekerfinale opnieuw door mijn hoofd. Hier was het geweest, die memorabele avond met Racing Genk. Ook mijn laatste match voor Racing, want mijn transfer naar Bielefeld was toen al in orde. Ik heb dus goede herinneringen aan dit stadion,» zegt kersvers Rode Duivels Jacky Peeters.

Aanpassingsproblemen had hij maandag hoegenaamd niet. «Ik ben samen met Marc Hendrikx en Branko Strupar, mijn ex-ploegmaats bij Genk, naar Brussel gereden. En in de kleedkamer was er ook geen probleem. Ik mag dan al anderhalf jaar weg zijn uit de Belgische competitie, ik ken die andere jongens nog van vroeger.»

Door zijn selectie voor de Rode Duivels kon Jacky Peeters zondagavond nog snel de wedstrijd Racing Genk-Standard meepikken. Daar maakte hij ook kennis met bondscoach Robert Waseige. «Ik kende Waseige alleen van naam. Maar dat eerste contact verliep heel gemoedelijk. Het is een rustige man. Misschien juist wat deze groep nu nodig heeft. Mijn debuut in de Bundesliga was al een droom en daarna kwam deze selectie. Als ik nu nog in de basis sta voor Holland, ja dan zit ik als voetballer pas echt op een wolk.»