Standard-hooligans maken amok in Fenix-stadion

GENK -

De première van Racing Genk in het eigen Fenix-stadion verliep niet vlekkeloos, da's bekend. De zogenaamde Standard-aanhang gedroeg zich onbetamelijk. De frustratie omwille van de tegenvallende resultaten werd afgereageerd op de splinternieuwe accommodatie. Zo sneuvelden 15 zitjes in de bezoekende tribune. Die zullen wellicht niet vervangen zijn tegen morgenavond, wanneer Lierse op bezoek komt. Verder gingen de herrieschoppers ook barbaars te keer in de kantine voor de bezoekers. Op een gegeven ogenbik werd zelfs het toogpersoneel achter de tapinstallaties verjaagd en tracteerden de hooligans zichzelf op een gratis vat bier. Genk gaat nu zijn tapinstallaties in het bezoekende vak beveiligen door er rolluiken te plaatsen. Kostprijs van dat

grapje

:800.OOO frank. Tenslotte kwamen ook de sanitaire installaties niet ongehavend uit de strijd. Vijf wc-brillen werden vernield.

R.Co./E.DE G.

BR>Desondanks gewaagde veiligheidsverantwoordelijke Michel Akkermans gisteren, na een

debriefing

in aanwezigheid van alle veiligheidsdiensten, van een geslaagde ouverture. «De schade valt al bij al mee», stelde hij. «We zijn dan ook niet van plan om deze affaire nodeloos op te schroeven. Ze zal met het Standard-bestuur in der minne worden geregeld.»

Toch trekt Genk een aantal conclusies uit dit vervelende voorval en een aantal andere akkefietjes. «Voor de volgende thuismatch gaan we één en ander - het gaat hier om details - anders aanpakken. Zo is gebleken dat de verschillende supportersgroepen zich te makkelijk van het ene naar het andere vak kunnen verplaatsen. De compartimentering moet strikter worden», aldus nog Akkermans.

Pijnlijk slotakkoord toch nog: een Standard-steward werd door

zijn eigen mensen

in mekaar getimmerd en moest gekwetst worden afgevoerd.