Leger organiseert ontmoetingsdagen met grote publiek

Het leger plant in 2004 drie grote ontmoetingsdagen met het grote publiek. Het belangrijkste evenement wordt de derde uitgave van de 'Defensiedagen', die op 26 en 27 juni plaatsvinden in Marche-en-Famenne. Dat werd maandag uit militaire bron vernomen.

Belga

De defensiedagen vinden plaats in het kamp Koning Albert, waar verscheidene eenheden van de zevende gemechaniseerde brigade gelegerd zijn, en in Hotton. De vier operationele componenten van het leger zullen er worden voorgesteld. De vorige edities vonden plaats op de luchtmachtbasis van Bevekom (2002) en Koksijde (2003).

De luchtcomponent organiseert op 3 en 4 juli opendeurdagen in Koksijde, terwijl op de basis in Zeebrugge van 9 tot 11 juli de traditionele "Marinedagen" plaatsvinden. Ook de belangrijkste militaire scholen openen de deuren, maar dan met het oog op de recrutering. Het gaat om de koninklijke scholen voor onder-officieren in Dinant en Zedelgem (24 en 25 april), de Koninklijke Militaire School in Brussel (8 en 9 mei) en de Koninklijke Technische School in Saffraanberg bij Sint-Truiden (9 mei).

Andere eenheden organiseren nog opendeurdagen, maar dan vooral voor de families van militairen en de plaatselijke bevolking. De luchtmachtbasis van Kleine Brogel voorziet op 20 juli een dag voor "spotters" (luchtvaartamateurs).