Overvallenplaag Antwerpen: bijkomende steun federale politie

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) heeft donderdag bijkomende steun toegezegd aan de politie van Antwerpen en van de aangrenzende politiezones. De steun komt er naar aanleiding van de overvallenplaag waarmee de Antwerpse regio de laatste weken geconfronteerd wordt.

Belga

De nieuwe afspraken werden donderdag gemaakt tussen het kabinet van Dewael, de Antwerpse korpschef Baelemans, gerechtelijk directeur Sack en bestuurlijk directeur Neefs van de federale politie in Antwerpen. De politiekorpsen in het Antwerpse zullen hulp krijgen van agenten van de algemene reserve van de federale politie om extra politiepatrouilles te vormen. Hoeveel agenten van de algemene reserve zullen worden ingezet, zal volgens Binnenlandse Zaken afhangen van de noden van het moment. De bijkomende steun zal dagelijks geëvalueerd worden.

De lokale politie van Antwerpen krijgt sinds maandag al de steun van zes federale agenten en van de helikopter van de federale politie. Zelf stelde de lokale politie zeven rechercheurs vrij om zich speciaal op de overvallen toe te spitsen. Gevoelige punten als warenhuizen en fastfoodrestaurants worden extra in het oog gehouden.

Het verhoogd aantal patrouilles zorgt volgens Binnenlandse Zaken niet alleen voor een ontradend effect, door de verhoogde inzet van manschappen kan bij een nieuw feit ook sneller een perimeter worden afgezet om de daders te vatten.