Inbreker uit Hasselt veroordeeld tot 2,5 jaar cel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 39-jarige man uit Hasselt veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2,5 jaar wegens 26 diefstallen en twee pogingen daartoe. De feiten gebeurden tussen juni en augustus 2003, het merendeel in Hasselt. De veroordeelde brak in woningen en auto's in. Hij stal een wagen van het merk Mercedes, kleding, juwelen, boor- en slijpmachines en autoradio's. De meeste buit vonden de speurders terug in een garagebox, die een 38-jarige Hasselaar huurde. De kompaan uit Hasselt heelde de gestolen Mercedes. Hij kreeg een werkstraf van 60 uren.

Belga

Een 28-jarige man uit Borgloon stal nummerplaten en maakte zich schuldig aan heling. Zijn 32-jarige broer uit Sint-Truiden heelde een motorfiets Ducati. Ze kregen beiden bij verstek 2 maanden cel en 1.000 euro boete. Een 31-jarige man uit Borgloon stal een auto en liet die als borg achter bij de aankoop van de Ducati motor. Hij kreeg een werkstraf van 160 uren en 500 euro boete.

Erik R. kreeg de zwaarste straf omdat hij al door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten. De rechter vond dat hij onvoldoende gemotiveerd was om zijn gedrag te verbeteren.