Zware kraak in videotheek Bocholt

Inbrekers hebben videotheek '@The Movies' in Bocholt-centrum voor tienduizenden euro's bestolen. "Ze hebben het slot uit de voordeur gebroken. Om ongestoord alles te kunnen stelen, hebben ze voor de glazen deur grote staanders geplaatst. Zo kon niemand zien wat er binnen gebeurde. Want de Kaulillerweg is toch een drukke baan," zegt zaakvoerster Kim Drijkoningen. De dieven hebben alle dvd's geroofd. "Dat zijn er meer dan 800," vervolgt ze.

jforier

Ook PlayStations en video's zijn verdwenen, net als enkele sloffen sigaretten. Via de videotheek raakten de inbrekers ook in het reclame-adviesbureau BRE Design van haar vriend Ronny Brebels. "Daar hebben ze de computer en een laptop meegenomen. Dure exemplaren. Bovendien stonden er alle klantengegevens op. En dan zijn de dieven ook nog in het zonnecentrum Solar geweest. Daar zijn alle zonnebankproducten weg."

Kim Drijkoningen en Ronny Brebels baten de zaak nog maar een goed jaar uit. "We moeten vooruit, hé. Donderdag zijn we weer open. We hebben sowieso nog video's om te verhuren. Tegen het weekend kunnen we ook weer dvd's verkopen. We hebben de nieuwste films meteen besteld," besluiten ze. Even verderop in de Dorpsstraat is ook een inbraakpoging ondernomen. Mogelijk dezelfde daders hebben daar de deur van een handelspand willen forceren. Doordat de eigenaar bijkomende beveiliging had geplaatst, slaagden de dieven niet in hun opzet.