Britse tv-zender excuseert zich voor vloeken Johnny Rotten

De Britse televisiezender ITV heeft woensdag zijn excuses gemaakt voor het gevloek van John Lydon, beter bekend als voormalig Sex Pistols-zanger Johnny Rotten, in een live reality-programma.

AP Ned

Lydon schoot uit zijn slof in het populaire programma I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!. In dat programma worden C-sterren in het Australische regenwoud gedropt, waar zij onder meer beproevingen ondergaan met slangen en spinnen. Na afloop mag de Britse kijker kiezen wie het programma mag verlaten.

Lydon ontplofte toen hem werd meegedeeld dat het publiek hem in het programma wilde houden. Hij vloekte en tierde en zijn krachttermen bereikten zonder tussenkomst van de redactie de Britse kijker, omdat het programma live werd uitgezonden.

De woedeuitbarsting van Lydon kwam ITV op bijna honderd klachten van kijkers te staan. ITV probeerde zich wel te verdedigen door te stellen dat bij aanvang van het programma altijd wordt gewaarschuwd voor het taalgebruik van sommige deelnemers, maar erkende dat het incident met Lydon niet nog eens mag voorkomen. Om daarvoor te zorgen wil ITV zijn programma's voortaan met een kleine vertraging uitzenden, zodat de redactie de tijd heeft om mogelijk gevloek weg te piepen.