Overvaller fotozaak Hoboken en kledingzaak Merksem opgepakt

Het Antwerpse gerecht heeft één van de drie overvallers van de fotozaak in Hoboken en de overvaller van een kledingzaak in Merksem opgepakt.

Belga

De overvaller van Hoboken, een 19-jarige Belg van Marokkaanse origine, werd ondertussen aangehouden. Hij heeft de feiten bekend. De overvaller van Merksem, eveneens een 19-jarige Belg van Marokkaanse afkomst, wordt donderdag voor de onderzoeksrechter geleid die zal beslissen over zijn aanhouding. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerps parket.

De aanhouding van de overvaller van de fotozaak dateert van 29 januari. Op 24 januari overviel hij samen met twee kompanen fotozaak "van de Vijver" op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Het trio ging bij zijn overval bijzonder driest te werk maar maakte uiteindelijk geen buit. In het onderzoek naar deze overval verricht het parket momenteel intensief speurwerk naar het aandeel van de twee mededaders.

Op 4 februari kon de overvaller van kledingzaak "Monique Stam" in Merksem geklist worden. Hij werd door het slachtoffer van de overval herkend tijdens een line-up. De jonge overvaller was eerder in beeld gekomen na een positieve herkenning door een getuige bij inzage van de fototheek. De overval op de kledingzaak dateerde van 27 januari. De dader bedreigde de uitbaatster met een mes en ging ervandoor met de inhoud van de kassa.