Blote Jacksonborst kan CBS miljoenen kosten

De ontblote borst van popzangeres Janet Jackson zou de Amerikaanse TV-zender CBS wel eens duur te staan kunnen komen. De Federale Communicatiecommissie (FCC) heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval. Als de FCC oordeelt dat CBS de openbare zeden heeft verstoord, hangt de zender een straf boven het hoofd van enkele miljoenen dollar.

Belga

FCC-voorzitter Michael Powell, zoon van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, oordeelde maandag dat de "goedkope en smakeloze stunt" van Janet Jackson en Justin Timberlake "de feeststemming in vele huiskamers had getemperd".

Janet Jackson en Justin Timberlake zongen een duet in de pauze van de drukbekeken sportshow Super Bowl. Voor de ogen van 89 miljoen toeschouwers scheurde Timberlake de lederen bh van Jackson aan flarden. Volgens Jackson was het niet de bedoeling dat daarop haar met tepelpiercing getooide borst te zien was, maar eerder een rode puntbh. Timberlake bevestigde haar verhaal en sprak over een constructiefout in de outfit van Janet. De betrokken TV-zenders beweerden niet op de hoogte te zijn van de stunt.