Chef-kok "'t Claeverblat" is "lady chef of the year"

Chef-kok Sidy Pelssers van het Hasseltse restaurant "'t Claeverblat" is dinsdag door het blad Culinair Ambiance uitgeroepen tot "lady chef of the year". De titel werd toegekend door de lezers van het blad en vandaag door ambassadeur Richard Kinchen van Groot-Brittannië officieel overhandigd aan Pelssers.

Belga

"'t Claeverblat", dat pal tegenover het voormalige provinciehuis ligt, bestaat ruim twintig jaar. Het restaurant groeide in de loop der jaren uit tot een standaard op het vlak van culinaire hoogstandjes, zo luidde het tijdens de persvoorstelling.

De chef-kok genoot geen specifieke culinaire opleiding, maar rolde als verpleegster in een Luiks ziekenhuis eerder toevallig in de branche toen ze haar huidige man leerde kennen. Die was op dat moment werkzaam in de horeca.

Doorheen een gastronomisch menu met Britse accenten, kreeg Sidy Pelssers dinsdag de kans uitgebreid haar talenten tentoon te spreiden. Ambassadeur Kinchen prees haar omwille van de creativiteit en originaliteit waarvan haar gerechten blijk geven.