VW verlaagt prijs van nieuwe Golf

De Duitse autoconstructeur Volkswagen heeft beslist om alvast in Duitsland een aanzienlijke korting aan te bieden op de nieuwe VW-Golf, een model dat amper drie maanden geleden werd gelanceerd. Het nieuws veroorzaakt ongerustheid over de commerciële resultaten van het VW-sleutelmodel.

Belga

VW verlaagt de basisprijs niet, maar biedt tot september een gratis airconditioning aan op het model. Dat komt neer op een korting van 1.225 euro, of 8 procent van de globale prijs.

De autoconstructeur stelt officieel dat de beslissing past in de bedoeling om de dertigste verjaardag van de Golf te vieren. Een woordvoerder wees echter ook op de algemene negatieve tendens op de automarkt. "Alle autoconstructeurs moeten zich aanpassen aan de markt, VW dus ook", zo stelde hij.

In België en Frankrijk daalde het aantal nieuwe ingeschreven voertuigen in januari met respectievelijk 6 en 12 procent ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast bereidt VW-Golf zich ook voor op de concurrentiestrijd met de nieuwe Opel Astra die in maart gelanceerd wordt.