Banksys waarschuwt voor fraude kredietkaarten

De exploitant van elektronische betaalterminals Banksys vraagt consumenten voorzichtig te zijn wanneer ze een e-mail met afzender "VISA" ontvangen. Dit elektronisch bericht heeft als doel kredietkaartgegevens te verzamelen. Banksys raadt consumenten aan om zeker niet te antwoorden, geen gegevens door te geven en het bericht zo snel mogelijk te wissen.

Belga

De veiligheidsdienst van Banksys werd op de hoogte gebracht van een recente fraudetechniek. Fraudeurs trachten kredietkaartgegevens te verzamelen en werken via een e-mail-adres op naam van VISA (namelijk "security@visasecurity. com"). De techniek is eenvoudig: door de naam van een wereldbekende kredietkaartmaatschappij onrechtmatig te gebruiken, winnen ze het vertrouwen van de consument.

Onder het voorwendsel van een frauduleus gebruik van de kredietkaart, vragen de fraudeurs aan de consument een hyperlink aan te klikken. De achterliggende webpagina vraagt hen dan om gevoelige informatie over hun kredietkaart in te geven. Banksys wil de gevolgen van deze fraudepogingen beperken en dringt erop aan geen informatie door te geven, deze e-mail onmiddellijk te verwijderen en in geen geval door te sturen.

Personen die het slachtoffer werden van de frauduleuze praktijken, kunnen bellen naar Card Stop (070 344 344).