Cipollini richt pijlen op Milaan-San Remo en Giro

Milaan-San Remo, de eerste wielerklassieker van het seizoen, en de Ronde van Italië vormen de twee voornaamste doelstellingen van de Italiaanse wielrenner Mario Cipollini. De ploeg van de sprinter, Domina Vacanze, werd vrijdag in het Italiaanse Villa Norella aan de pers voorgesteld.

Belga

"Ik heb heel de winter getraind en afgeteld en ik ben ongelooflijk ongeduldig om me met Alessandro Petacchi te meten", verklaarde Supermario. µ

De Toscaanse sprintbom, die al 185 overwinningen op zijn palmares heeft staan, heeft weinig hoop op deelname aan de Olympische Spelen. Ook wat de Ronde van Frankrijk betreft, maakt "Cipo" zich niet te veel illusies. "We zijn momenteel bezig met opnieuw goede contacten te leggen met Tour De France-directeur Jean-Marie Leblanc. Als ik niet naar de Spelen mag, wil ik immers absoluut starten in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar mocht Cipollini echter zelfs als wereldkampioen niet meerijden in de honderdste Tour en het is twijfelachtig of Leblanc hem nu wel een afscheidscadeau gunt. Domina Vacanze is een team uit de tweede wielerklasse, dat toch in enkele wereldbekerwedstrijden mag starten.