Stevaert verbaasd over uitspraken De Gucht

Voorzitter van de sp.a Steve Stevaert is verbaasd over de uitspraken die VLD-voorzitter Karel De Gucht vrijdag deed in verband met het migrantenstemrecht. De Gucht verklaarde vrijdag dat de VLD uit de regering stapt als het partijcongres van volgende week 6 en 7 februari vraagt dat de partij een breekpunt maakt van het migrantenstemrecht. Stevaert meent dat de VLD hiermee het regeerakkoord schendt.

Belga

"Het is een merkwaardige uitspraak, want zes maanden geleden is er een regeerakkoord goedgekeurd, en in dat regeerakkoord is er duidelijk afgesproken dat een aantal zaken, en ik dacht ook het migrantenstemrecht, een zaak zijn van het parlement en niet van de regering", aldus de sp.a-voorzitter.

De Gucht en premier Verhofstadt zeggen in een reactie dat de boodschap genuanceerder is. Volgens premier Verhofstadt is er geen probleem en zal het migrantenstemrecht, zoals in het regeerakkoord bepaald is, aan het parlement worden overgelaten. VLD-voorzitter De Gucht zegt dat zijn uitspraak overtrokken is.