Sp.a-voorzitter Stevaert wil onafhankelijken op kieslijsten

Steve Stevaert heeft vrijdagavond tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de sp.a in Leuven gezegd dat zijn partij verdere stappen moet zetten in het bijeenbrengen van de progressieve krachten in Vlaanderen.

Belga

"We moeten met open lijsten naar de verkiezingen gaan en ook onafhankelijken plaatsen geven, zodat wij ons aan de kiezer kunnen presenteren als het sociaal-progressief alternatief", aldus Stevaert. "Na de succesvolle kartelsamenwerking met Spirit moeten we nog verder durven gaan. Ik wil mij niet neerleggen bij de visie dat Vlaanderen een conservatieve, rechtse regio moet zijn", aldus de socialistische partijvoorzitter.

Stevaert somde tot slot nog twee onrechtvaardigde belastingen op die hij wil afgeschaft zien en die hij omschreef als "een belasting op het hebben van geen geld" en "een belasting op het hebben van pech". "Het gaat ten eerste om de belasting op het afsluiten van een lening voor een huis. Dat men de lening moet afsluiten toont aan dat men hiervoor geen geld heeft. Ten tweede is er de ouder die na een echtscheiding bij het overnemen van een deel van de woning van de partner opnieuw registratierechten moet betalen".