Tweeling uit 12 jaar geleden ingevroren embryo's

Een nu 39-jarige vrouw heeft een tweeling gebaard met embryo's die twaalf jaar geleden werden ingevroren, zo schrijft de Sunday Times. De geboorte vond vijf maanden geleden plaats en zal deze week officieel worden toegelicht door artsen van het universitair ziekenhuis Hadassah in Jeruzalem en in het vaktijdschrift Human Reproduction.

Belga

De twee jongetjes die op deze manier werden geboren, komen uit embryo's die in 1992 werden ingevroren. Twee van die embryo's werden kort daarop in de baarmoeder ingeplant waarna de vrouw haar eerste twee kindjes kreeg. Nu hebben die er broertjes bijgekregen die op hetzelfde moment als zij werden verwekt, maar pas twaalf jaar later werden geboren.

In 2003 werden bij de 39-jarige vrouw wier identiteit nog niet is vrijgegeven, vier embryo's ingebracht. Daaruit ontwikkelden zich drie foetussen, maar gezien de risico's die zijn verbonden aan de geboorte van drielingen, werd rond de dertiende week een van de foetussen geaborteerd.

Het succes van deze ingreep schept de mogelijkheid dat vrouwen op jeugdige leeftijd een IVF-behandeling ondergaan en hun embryo's laten invriezen om dan later, op een tijdstip dat hen past, kinderen te krijgen.