BBC zet grote namen in voor Eurosong-selectie

De BBC, die toch al zware tijden beleeft, wil absoluut geen herhaling van de vernedering die Groot-Brittannië in 2003 moest incasseren op het Eurovisie Songfestival. Voor de volgende editie zijn topcomponisten ingehuurd om ervoor te zorgen dat de Britten over enkele maanden weer iets om over te juichen hebben.

Belga

Het was inderdaad erg pijnlijk, verleden jaar, toen het land dat meer goeie populaire muziek heeft voortgebracht dan welke andere Europese natie ook, aan het einde van zo'n lange Eurovisie-avond helemaal onderaan de ranglijst stond waarop Urban Trad zo hoog scoorde.

Great Britain, 0 punten, dat willen ze bij de BBC, die het Songfestival uitzendt, geen tweede keer meemaken. Daarom werd voor de volgende aflevering afgestapt van het passief wachten op ingezonden liedjes.

Ditmaal heeft de Beeb het voortouw genomen en aan mensen die het vak kennen, een eurosong gevraagd. Mensen als Gary Barlow -een vroeger lid van jongensgroepje Take That-, Brian Rawlings -die vaak werkt voor Kylie Minogue-, en Pam Sheyne, die voor Christina Aguilera al enkele wereldhits schreef.

Met dergelijke ronkende namen zouden de Britten het beter moeten doen dan een puntenloze laatste plaats, maar echte garanties zijn er niet. Het songfestival blijft een bizar muzikaal fenomeen.