Duopresentatie verdwijnt bij Het Nieuws van VTM

Het verdwijnen van de duopresentatie en een volledig nieuw decor met een enorme videowall zijn de meest opvallende wijzigingen bij het nieuwe Nieuws van VTM.

Belga

Een week nadat het Journaal op TV1 enkele veranderingen onderging, is voor VTM maandag het moment van de waarheid aangebroken. Volgens co-hoofdredacteur Eric Goens werd bij het uittekenen van het nieuwe nieuws "alles in vraag gesteld, van de begingeneriek, over de ankers tot de presentatie".

De eerste wijziging is de nieuwe naam (Het Nieuws), waaruit "VTM" is verdwenen. Ook komt er een andere begintune en onderging het decor een grondige facelift. Dat decor is vooral helder, open en licht. Een prominente rol is alvast weggelegd voor een enorme videowall.

De duopresentatie, die de commerciële zender jarenlang hanteerde, verdwijnt. De ankers zijn grotendeels dezelfde zijn gebleven. Nieuwkomers zijn Faroek Ozgunes en Katrien Moerkerke, die beiden als anker in het laatavondnieuws zullen te zien zijn.

De studio van waaruit het nieuws wordt opgenomen, dient ook voor de andere informatie-uitzendingen van VTM, zoals Telefacts, Goal, Stadion en het weer. De weermannen en -vrouwen van dienst zijn Eddy De Mey, Jill Peeters, David Dehenauw en Frank Duboccage.

Daarnaast gaat VTM zijn informatieprogramma's in de zogenaamde beeldverhouding 16:9 uitzenden, ook de rechtstreekse sportverslagen.