Minderjarige bedreigt leraar met pistool in Genkse school

Tijdens een uit de hand gelopen ruzie in het technisch atheneum van Genk heeft een minderjarige donderdag een leraar met een pistool bedreigd. De Genkse burgemeester Jef Gabriëls bevestigde het nieuws zaterdagavond en beklemtoonde dat het niet ging om een actie tegen leraars.

Belga

"Twee jongens in een klas kregen ruzie. Eén van de twee belde met de gsm zijn neef om hulp. Kort daarna kwamen vijf jongeren de klas binnengestormd. De leraar kon de heethoofden tegenhouden en hen buitenwerken. In de gang trok de neef een pistool. Een andere leraar kwam erbij en toen zette de jongen het op een lopen", aldus burgemeester Gabriëls.

De jongen met de revolver werd staande gehouden tot de lokale politie arriveerde. Hij was geen leerling van de school. Het wapen was niet geladen. "Omdat hij minderjarig was, verscheen hij voor de jeugdrechter. Die heeft hem opgesloten. Het incident is niet te vergelijken met wat er in Nederland is gebeurd. De leraar in Genk heeft gehandeld zoals het hoort. Het ging om een ruzie tussen twee jongeren, die escaleerde", zegt Gabriëls.