Janet Jackson: Eén borst te ver

Het Amerikaanse tv-station CBS heeft zich zondag uitvoerig verontschuldigd over het optreden van Janet Jackson en Justin Timberlake in de pauze van de Superbowl, de finale van het American Football. Aan het eind van hun lied trok Timberlake een stuk van Jacksons leren topje af, waardoor ongeveer een miljard kijkers Janets borst te zien kregen.

AP Ned

Timberlakes laatste zin in het lied is "Gonna get you naked by the end of this song". Timberlake hield vol dat het niet de bedoeling was om de borst van Janet te laten zien. CBS veranderde vlug van camera, waardoor het hele incident amper een seconde duurde. "Het spijt me als iemand aanstoot heeft genomen aan het defect in de garderobe", zei Timberlake deskundig.

Het hoofd van de omroepwaakhond van de Amerikaanse overheid, de Federal Communications Commission, Michael Powell, was geschokt over wat hij, zijn gezin en honderden miljoenen andere kijkers in de pauze van de Superbowl te zien kregen.

De American Football-bond NFL kon er evenmin om lachen. Vice-voorzitter Joe Browne liet weten dat MTV, die de productie van de halftime-show verzorgde, niet nog eens zal worden gevraagd om een show voor de NFL op poten te zetten. Ook MTV verontschuldigde zich voor het incident, dat "niet geoefend, niet gepland, volledig onbedoeld en niet in overeenstemming met de garanties over de inhoud van het optreden" was.