Judo: Tweede dag in mineur voor de Belgen in Moskou

De tweede dag van het SuperA-tornooi in Moskou verliep in mineur voor de Belgische delegatie zodat onze landgenoten terugkeerden met slechts twee medailles die zaterdag op de eerste dag werden behaald via Ilse heylen, goud in de cat. tot 52 kg, en Ann Soimons, zilver in de cat. tot 48 kg.

Belga

Zondag raakte slechts één judoka tot in de herkansingen, Marie-Elisabeth Veys (+78kg) die daarin het onderspit moest delven tegen de Italiaanse Barbara Andolina, 3e op het EK in 2002 en vorig jaar 2e in Moskou. Veys won eerder van een Kazakstaanse judoka en verloor vervolgens van de Duitse Katrin Beinroth, Europees kampioene in de open klasse.

In de cat. tto 78 kg verloor Heidi Rakels zondag haar eerste wedstrijd tegen de Duitse Jenny Karl, 3e op het EK vorig jaar. Catherine Jacques (- 70kg) won weliswaar haar eerste kamp tegen de Russische Yulia Kuzina, vorig jaar laureate in Moskou, maar verloor vervolgens van de Japanse Yukie Koga, wereldkampioene juniores in 1998.

Bij de mannen werd Koen De Visscher (-100kg) al in zijn eerste kamp uitgeschakeld met ippon door de georgiër George Gugava. Daan De Cooman van zijn kant boekte in de cat. tot 90 kg twee overwinningen maar verloor vervolgens zijn derde kamp en had evenmin recvht op herkansingen.