Basket ULEB Cup: Charleroi naar achtste finales

Spirou Charleroi mag als beste derde, van zes groepen, door naar de achtste finales van de ULEB Cup basketbal. Op de tiende en laatste speeldag in groep C verloor Charleroi met 100-75 (rust: 45-39) bij het Italiaanse Varese, de groepswinnaar. De Karolingers moesten zo rekenen op een zege van het Letlandse Ventspils tegen Rode Ster Belgrado. Ventspils won met 93-75.

Belga

De partij tussen Varese en Charleroi werd niet uitgespeeld, omdat Charleroi niet meer over voldoende spelers beschikte. Op vier minuten en 16 seconden van het einde stond de jonge Popp nog in zijn eentje op het terrein. Daarvoor had een flinke rel op het einde van het tweede kwart gezorgd. Na een algemene vechtpartij werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd en werden alle betrokken spelers uitgesloten, zodat beide teams nog slechts vijf spelers konden inzetten.

In het derde kwart verloren de Karolingers nog twee spelers met vijf fouten (Riddick en Moors). De score na dat derde kwart was 76-58. Met drie (Stas, Savovin Popp) tegen vijf werd de wedstrijd een farce. Toen ook Stas en Savovic nog naar de kant moesten werd de wedstrijd definitief stopgezet.