Mijl van Spa verdwijnt, 12 uur van Spa wordt geboren

De PRC Groep, organisator van de Belgische Touring Car Series, en het kampioenschap VW Fun Cup, hebben de grote lijnen uitgezet voor het seizoen 2004.

Belga

In tegenstelling met wat eerder werd gezegd, zal het kampioenschap BTCS, dat voorbehouden is voor toerismewagens (zonder cylinderlimiet) en grand toerismewagens (motors met maximaal 4 cilinder), het nationale label behouden en dus worden betwist onder de hoede van de Koninklijke Automobielclub van België.

De 2004 Mijl van Spa, die het voornaamste treffen van het seizoen moet zijn, wordt vervangen door de 12 uur van Spa-Francorchamps, midden mei (vertrek zaterdag 15 mei om middernacht, aankomst zondagmiddag).

Verder telt de kalender drie andere rendez-vous: een in Francorchamps, een in Zolder en een in Dijon (Fra). De laatste twee datums moeten nog geconfirmeerd worden, vermits de laatste verplaatsing in Bourgogne samenvalt met een supermeeting in Zolder (de World Series by Nissan).

Het kampioenschap van België van de VW Fun Cup zal vijf verplichte proeven tellen, plus een andere te kiezen uit de Europese kalender.

Tenslotte lanceert de PRC Groep dit jaar een nieuwe discipline, de Roadster Cup, waarvan het startschot wordt gegeven in het kader van de 25 uur van juli.