Tom Van Hooste: "Nu alles op de marathon"

Tom Van Hooste loopt nog drie crossen dit seizoen : de wedstrijd in Dour, de laatste van de Crosscup, het Belgisch kampioenschap en het wereldkampioenschap. Maar sinds zondag in Hannuit is zijn eerste bekommernis de marathon.

Belga

In april loopt hij de marathon van Rotterdam en hoopt hij dicht bij de olympische limiet van 2.09.45 te geraken. "Ik heb de cross-knop omgedraaid. Vanaf nu ga ik voornamelijk kilometers trainen. Dinsdag reis ik af naar Matalascanas, een plaatsje tussen Cadiz en Huelva, dat Vincent Rousseau ontdekte. Met Bart Evens, Pieter Desmet, Jesse Stroobants, Benny Vansteelant, Johan Schoors en Miek Vyncke gaan we daar het voorjaar voorbereiden."

Tom Compernolle kwam in Hannuit nooit in het stuk voor. "Een complete off-day was het. Ik kreeg de ene voet niet voor de andere. Op training ging alles nochtans naar wens. Ik had vandaag geen greintje power. Forceren helpt in zo'n geval niet."

Jesse Stroobants van zijn kant straalde. Met zijn negende plaats was hij tweede Belg en ging hij net die andere revelatie van het cross-seizoen, Pieter Desmet vooraf. "Dit is schitterend. Ik keek echt uit naar deze wedstrijd. Dit parcours is me op het lijf geschreven. Ik heb met Pieter een duel op leven en dood geleverd. Met negen punten achterstand op Compernolle kan theoretisch nog alles."