Boetes voor gebruik scheerschuim op carnaval Genk

Het stadsbestuur van Genk heeft een nieuw reglement goedgekeurd om het feestgedruis in Genk tijdens de carnavalsperiode in de loop van februari in goede banen te leiden. Er wordt met name een politiereglement van kracht dat het gebruik van scheerschuim of gelijkaardige producten verbiedt. Wie door de politie van Genk betrapt wordt op het bezit of het gebruik van scheerschuim tijdens de carnavalsviering in Genk, riskeert een boete van 250 euro, zo maakte burgemeester Jef Gabriëls van Genk (CD&V) woensdag bekend.

Belga

Het nieuwe politiereglement kwam tot stand na intens overleg met het stadsbestuur, de carnavalsverenigingen en de handelaars in het centrum van Genk.

Er werden nog andere preventieve maatregelen genomen om de overlast voor de centrumbewoners en de handelaars tot een absoluut minimum te beperken. Zo zal de omloop van de stoet ingekort worden. Aan de handelaars werd tevens gevraagd om schuimproducten in de mate van het mogelijke uit de rekken te halen.

Met deze maatregelen wil het Genkse stadsbestuur het carnavalsgebeuren naar eigen zeggen voor iedereen zo aangenaam mogelijk maken en paal en perk stellen aan de "spuitbussenplaag" van het voorbije jaar.