Voortbestaan provinciale kleuterschool in Voeren verzekerd

Het voortbestaan van de provinciale kleuterschool van Sint-Martens-Voeren is verzekerd. Het vereiste aantal leerlingen om het schooltje ook volgend jaar open te houden, is bereikt. Nu er een einde gekomen is aan de onzekerheid over het voortbestaan van het schooltje, wil gedeputeerde voor onderwijs Frank Smeets (CD&V) ook werk maken van een betere huisvesting van de school, zo liet hij woensdag in een mededeling weten.

Belga

Over de toekomst van het kleuterschooltje in Sint-Martens-Voeren bestond lange tijd onzekerheid omdat het vereiste leerlingenaantal de afgelopen jaren niet altijd gehaald werd. Momenteel zijn er twaalf kleuters ingeschreven. Dat is het aantal dat vooropgesteld werd om het schooltje ook het volgend jaar open te houden.

De kleuterschool die zich momenteel nog in een container aan de parking van het ontmoetingshuis "Veltmanshuis" bevindt, zal binnen afzienbare tijd wellicht in de vrijgekomen lokalen van de bibliotheek in het Veltmanshuis gehuisvest worden.

Smeets heeft de Vlaamse gemeenschap gevraagd die ruimte ter beschikking te stellen. Eerder verklaarde Vlaamse minister van Cultuur Paul Van Grembergen zich hiermee al principieel akkoord. "Wanneer we het akkoord krijgen van minister Van Grembergen kan er definitief aangevat worden met de opmaak van de plannen voor de inrichting van de nieuwe kleuterschool", zo luidt het.