Bedrijven in Geel verenigen zich in SNI

De lokale politie zone Geel gaat actief samenwerken met een twintigtal bedrijven om het aantal misdrijven op industrieterreinen terug te dringen.

Belga

Het is op vraag van de bedrijven zelf dat de politie een telefoonlijn in het leven roept die het voor bedrijven mogelijk maakt elkaar te verwittigen wanneer ze iets verdacht opmerken. Werkgebied van het Security Network Industry (SNI) is het industriegebied langs de E313 en het kanaal van Geel.

Naar het voorbeeld van een Buurt Informatie Netwerk is ook het SNI gebaseerd op een telefoonlijn. Via die lijn kunnen zowel bedrijven, beveiligingsdiensten als de politie onregelmatigheden aan elkaar melden. De bedrijven zelf zijn vragende partij omdat er zich regelmatig verdachte zaken afspelen op de parkeerterreinen.

Zonechef Marcel Cools wil alle bedrijven van het industriegebied betrekken bij het project. "Het terrein strekt zich uit over verschillende gemeenten en meerdere politiezones. We willen al de bedrijven laten deelnemen aan het SNI omdat criminelen zich nu eenmaal niet laten afschrikken door gemeente- of politiegrenzen."