Sannen trekt 46 miljoen euro uit voor Limburgse rioleringen

Vlaams milieuminister Ludo Sannen (Groen!) heeft op één jaar tijd, van midden 2003 tot midden 2004, 46 miljoen euro vrijgemaakt voor rioleringswerken in Limburg. Daarmee zal de achterstand qua rioleringsdossiers in Limburg medio dit jaarr volledig weggewerkt zijn. De invsteringen komen niet alleen het milieu ten goede, maar de gescheiden rioleringen beschermen de inwoners ook tegen overstromingsgevaar, zo liet Sannen woensdag in een mededeling weten.

Belga

Ook de Limburgse economie zal van deze financiële injectie kunnen profiteren, meent Sannen. "Omwille van de aanzienlijke investeringen in rioleringen zullen er jaarlijks zowat 5.000 jobs in de bouwsector behouden blijven. Honderden van deze jobs blijven bovendien via deze investeringen voor Limburg voorbehouden", zo luidt het.

Sannen maakte zopas voor meer dan 5 miljoen euro vrij voor investeringen in de rioleringen in Tongeren, Hasselt, Lummen, Beringen, Tessenderlo, Zonhoven, Maaseik en Sint-Truiden. Vorig jaar investeerde Sannen al voor meer dan 10 miljoen euro in de aanpassing aan rioleringen in Halen, Beringen en Lanaken. Voor de grote vakantie wil Sannen naar eigen zeggen nog 27 miljoen euro extra vrijmaken om de achterstand in de rioleringsdossiers volledig weg te werken. De komende weken zal de milieuminister in dat verband ook definitief de knoop doorhakken in een aantal heikele rioleringsdossiers die al jaren aanslepen.