Negen Palestijnen gedood bij gevechten met Israëlische troepen

Negen Palestijnen zijn woensdag in Gaza-Stad omgekomen bij gevechten met Israëlische troepen die een inval deden in een wijk in de buurt van de joodse nederzetting Netzarim. Dit heeft een woordvoerder van een plaatselijk ziekenhuis gemeld. Onder de doden waren minstens vier strijders van de Islamitische Jihad en een van de Hamas. De vier andere slachtoffers waren toevallige passanten.

AP Ned

Volgens het Israëlische leger vuurden extremisten anti-tankraketten af en brachten ze een bom tot ontploffing, waardoor het leger zich genoodzaakt zag terug te schieten. Later viel het leger een wijk bij Netzarim binnen en kwam het tot een hevig vuurgevecht.

De gevechten verstoorden de pogingen van twee Amerikaanse gezanten om het vredesoverleg nieuw leven in te blazen. Woensdag spraken zij met de Palestijnse premier Ahmed Qureia. De gezanten vroegen hem om snel met zijn Israëlische collega Ariel Sharon te gaan praten. Qureia wil dat echter pas doen als hij aanwijzingen heeft dat zo'n gesprek resultaat oplevert.