Medeplichtige Securitas-overval aangehouden in Parijs

François Troukens, die vorig jaar in september door het Hof van Assisen in Waals-Brabant bij verstek werd veroordeeld tot 28 jaar cel, is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in Parijs. Dat meldt het parket van Nijvel woensdag. In welke omstandigheden Troukens werd gearresteerd is nog niet duidelijk.

Belga

François Troukens, die afkomstig is uit de regio Itter in Waals-Brabant, moest in september vorig jaar voor het Assisenhof van Waals-Brabant verschijnen voor de gewelddadige overval op een geldtransportwagen van Securitas in Villers-la-Ville. De feiten dateren van juni 1996. De overvallers gingen er toen vandooor met zo'n slordige 750.000 euro.

De beschuldigde verdween in de loop van het onderzoek en verscheen niet op het proces waarin hij en acht kompanen moesten terecht staan. Zes van hen kregen net als hij een erg zware straf. Het Hof kende in totaal aan de zeven schuldigen een gevangenisstraf toe van 81 jaar.

De man werd aangehouden in het kader van twee dossiers die behandeld werden door het parket van Nijvel en dat van Namen. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet lang duren vooraleer Frankrijk Troukens aan ons land uitlevert.