Skipistes open voor het publiek

Zoals voorspeld heeft een laag sneeuw woensdag het landschap in het zuiden van België bedekt. En dat tot grote vreugde van de liefhebbers van skiën en andere winterpret. De skipistes in de provincies Luik en Luxemburg zijn er klaar voor. De sneeuw kan er tot 20 centimeter dik vallen.

Belga

Dinsdag was er al een klein aantal skipistes geopend in de Oostkantons. Ook woensdag kunnen skifanaten de latten aanbinden op de pistes van Signal de Botrange, Losheimergraben, Elsenborn, Rocherath, Mont Spinette en Hockai Francorchamps. Er ligt ongeveer twintig centimeter sneeuw, van goede tot uitstekende kwaliteit.

In de provincie Luxemburg zijn de pistes van de Baraque de Fraiture, Martelange, Anlier, Florenville en Odeigné geopend, zo meldt het toeristisch centrum van de Waalse provincies (Catpw). Daar ligt tussen vijf en twintig centimeter sneeuw.

De sneeuwpret zal niet lang duren. Net zoals tijdens de kerstvakantie zal de sneeuw na enkele dagen verdwijnen. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) verwacht dat het dit weekend aanzienlijk zachter wordt, met temperaturen rond tien graden.