Vervecken met de zegen van Wellens

Geen vijfde overwinning op zes voor Bart Wellens in de Superprestige. De wereldkampioen had te veel pech en toonde zich daarom in het duel van Erwin Vervecken tegen Tom Vannoppen de ideale ploegmaat. In de spurt maakte Vervecken het werk bij Spaarselect af.

Belga

Wellens blijft wel afgescheiden aan de leiding in de Superprestige en Vervecken rukt dank zij zijn overwinning op naar de derde plaats. Het zag er naar uit dat Wellens ook in Hoogstraten alweer snel de beslissing zou forceren. De wereldkampioen sloeg in de eerste ronde genadeloos toe en alleen een geprikkelde Tom Vannoppen kon volgen.

De twee reden de achtervolgers met ondermeer Nys, Vervecken, Berden, Groenendaal en Vanthourenhout gauw op vijftien seconden achterstand. Maar toen sloeg vooraan het noodlot toe. Wellens kwam in een bocht ten val toen zijn achterwiel in het zand wegschoof en Vannoppen ging er in koprol overheen.

Bij de beloften ging de overwinning voor de vierde keer op zes naar Wesley Van der Linden. De eindzege wenkt en voor Klaas Vantornout en Bart Aernouts blijft een tweede plaats in de eindstand mogelijk, maar dan moeten ze wel nog voorbij de Europese kampioen Martin Zlamalik.

Bij de junioren was de overwinning ook al voor de vierde keer voor Niels Albert. Net als voor Van der Linden wenkt ook voor hem de eindzege. Thijs van Amerongen, Bart Verschueren en Jempy Drucker kampen voor de tweede plaats.