Amélie Mauresmo onzeker voor kwartfinale

De Française Amélie Mauresmo (WTA-4, 4e reekshoofd) is met een rugblessure onzeker voor haar kwartfinale van dinsdag op de Australian Open tegen de Colombiaanse Fabiola Zuluaga (WTA-36/32e reekshoofd). Dat zei Mauresmo, die in de halve finale mogelijk Justine Henin-Hardenne (WTA-1) treft, maandag aan de tv-ploeg van Eurosport.

Belga

De Française vertelde zondag tijdens de persconferentie na haar overwinning (7-5, 7-5) tegen de Australische Alicia Molik (WTA-40), dat ze bij een volley opnieuw pijn voelde in de rug. "Maar dat zal mij niet tegenhouden", verklaarde ze toen. Uit voorzorg liet ze maandag toch foto's nemen. Daaruit bleek dat Mauresmo een scheurtje van anderhalve centimeter had.

De Française, die dinsdag om 11u de baan op moet, zal 's ochtends een korte test uitvoeren. Als die test negatief is, zou ze niet spelen om de rest van haar seizoen niet in gevaar te brengen. Speelt Mauresmo toch en wint ze van Zuluaga, dat speelt ze in de halve finales tegen Henin-Hardenne, als onze landgenote tenminste haar kwartfinale tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport (WTA-5, 5e reekshoofd) tot een goed einde weet te brengen.