Vogelgriep: BuZa raadt reizen naar Azië niet af, geeft wel raad

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar de Aziatische landen waar vogelgriep is uitgebroken, niet af, maar raadt toeristen wel aan zich niet op die plaatsen te begeven waar zich veel gevogelte bevindt.

Belga

"We raden reizigers aan plaatsen zoals markten, slachthuizen, hoenderhoven en veefokkerijen te mijden", aldus een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken maandag aan Belga. De waarschuwing geldt voor China, Japan, Zuid-Korea, Mongolië, Vietnam, Thailand, Laos, Birma, de Filipijnen, Singapore, Maleisië, Indonesië en Pakistan.

"Tot op heden is geen enkel geval van besmetting van de vogelgriep van mens op mens bekend", benadrukt het ministerie. "We mogen het niet volledig uitsluiten, maar het risico is klein", zegt Patrick Herman, woordvoerder van het ministerie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken baseert zijn reisadviezen op de bevindingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de World Organisation for Animal Health. Dinsdag zullen de adviezen gepubliceerd worden op de website van het ministerie