Vier drugdealers gevat in Limburg

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft vorige week vier twintigers uit Maasmechelen, Lanaken, Tongeren en Bilzen aangehouden op verdenking van dealen van xtc-pillen en speed. Dat maakte de lokale recherche van de politiezone Borgloon maandag bekend na afronding van het onderzoek.

Belga

De aanhouding van de vier dealers volgt op twee eerdere aanhoudingen in 2003. De recherche startte op 19 oktober '03 een onderzoek naar drughandel, toen agenten in Heers twee mannen van 22 en 23 jaar aantroffen die speed bezaten.

In de wagen van één van hen vond de politie een grote hoeveelheid speed. Verder onderzoek leidde de speurders naar de vondst van een dealershoeveelheid speed, verstopt achter een elektriciteitskabine.

De twee twintigers gaven toe geregeld speed te dealen in dancings in Zuid-Limburg en aan vrienden. Tijdens het onderzoek bleek dat een persoon via sms de twee twintigers duizend xtc-pillen aanbood. De politie kon die persoon op het spoor komen. Vorige week leidde dat tot huiszoekingen in de politiezones Tongeren, Bilzen-Hoeselt-Riemst, Maasmechelen en Lanaken.

Op diverse adressen werden honderden xtc-pillen en niet nader gepreciseerde hoeveelheden speed gevonden. Vorige week arresteerden de politiediensten in Zuid-Limburg en het Maasland zeven personen. Vijf verschenen voor de onderzoeksrechter, die vier dealers aanhield. De jeugdrechter heeft ook een betrokken minderjarige in een instelling geplaatst.