Gebruik van opleidingscheques in Limburg met 130 procent gestegen

Het gebruik van opleidingscheques door de Limburgse ondernemers voor de financiering van de permanente vorming van werknemers is in 2003 gestegen met 130 procent ten opzichte van het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek dat de afdeling Limburgs Productiviteitscentrum van de Kamer van Koophandel Limburg bij de Limburgse bedrijven uitvoerde.

Belga

In 2002 maakten nog maar 47 bedrijven gebruik van de opleidingscheques voor de vormingsinitiatieven die door het Limburgs Productiviteitscentrum werden aangeboden. Vorig jaar waren er dat 108. De inkomsten via dit betaalmiddel stegen eveneens met 84 procent, aldus vormingsverantwoordelijke Hilde Smets van het Limburgs Productiviteitscentrum.

Door gebruik te maken van de opleidingscheques kunnen ondernemingen 50 procent van de investeringen recupereren. Een opleidingscheque heeft de waarde van 30 euro, waarvan het bedrijf slechts 15 euro betaalt. De andere helft wordt door de Vlaamse overheid geïnvesteerd. Een onderneming kan op jaarbasis maximaal 200 cheques bestellen.