Chauffeurs gevaarlijk op ventwegen na betaalparking Grenslandhallen

Sinds kort moeten bezoekers van de Grenslandhallen 2 euro betalen voor de parkings die bij het complex horen. Een maatregel die eerst als oefening werd aangekondigd, maar door een reeks merkwaardige - en vooral erg pover aangekondigde - verkeersaanpassingen toch al definitief lijkt. Dat wordt bevestigd door de komst van slagbomen die binnenkort geïnstalleerd worden.

jforier

Extra inkomsten dus voor de Grenslandhallen, maar ook extra overlast voor de Hasseltse Grote Ring, de Universiteitslaan en de Boudewijnlaan, die plots langs alle kanten als parkeerzone gebruikt worden. Vooral dit weekend, bij de start van de drukbezochte beurs 'Bouwinnovatie' viel dat op.

Het resultaat: honderden gratis, maar wel slordig en gevaarlijk geparkeerde auto's langs alle ventwegen. Komt daar nog bij dat heel wat chauffeurs en passagiers de drukke Ring zomaar dwarsten, tussen het aanstormende verkeer. Levensgevaarlijke taferelen als tol voor een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen bij de Grenslandhallen? En te bedenken dat daar nog een gigahal en een indoor-Plopsaland moeten bijkomen. Misschien toch maar een parkeergebouw neerpoten?