Hamburgse politie werft Mechelse herdershonden aan

De politie van Hamburg stuurt haar Duitse herdershonden op pensioen en vervangt ze door hun Mechelse soortgenoten. Dat meldt de Duitse krant Bild maandag.

Belga

Volgens de politie zou de Mechelse herdershond beter geschikt zijn als politiehond dan de Duitse, die door een foutief fokbeleid de afgelopen eeuw waardeloos geworden zou zijn om de politie te dienen.

"De Duitse herdershond wordt gefokt om in shows te paraderen", aldus Jörg Silkenath, hoofd van de hondenafdeling bij de Hamburgse politie, "Het resultaat is dat hij traag van begrip wordt en zijn jacht- en speurinstinct verliest".

Vorige week werd de zevenjarige Duitse herdershond Largo met pensioen gestuurd wegens problemen met de ruggengraat. Hij werd vervangen door de Mechelse herdershond Kyra. De komende maanden zullen alle 71 Duitse herdershonden die in dienst zijn bij de Hamburgse politie vervangen worden door hun Belgische collega's. De op rust gestelde viervoeters zullen naar verluidt een maandelijks pensioen van ongeveer 45 euro ontvangen.