Politiebonden manifesteren voor zetels MR en VLD

Vakbondsafgevaardigden van CCOD en ACOD hebben maandagvoormiddag gemanifesteerd voor de zetel van de Franstalige liberale partij MR in Brussel tegen de wijzigingen in het politiestatuut die minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil doorvoeren. Dat heeft CCOD-afgevaardigde André Hennau meegedeeld. Op het einde van de voormiddag zouden de bonden ook kort actie voeren voor de VLD-zetel.

Belga

"Een zestigtal vakbondsleden was present maandagmorgen voor de MR-zetel. Een vakbondsdelegatie ontmoette er de secretaris van partijvoorzitter Antoine Duquesne. "We zijn tevreden dat we hier tot een dialoog zijn gekomen terwijl dit totnogtoe onmogelijk blijkt met de federale overheid", meldde André Hennau.

Het lijkt erop dat bij CCOD duidelijk de wil aanwezig is om over te gaan tot hardere acties. Zo dreigt de christelijke overheidsvakbond ermee dat als hun eisen niet worden geëerbiedigd, ze de klassiekers bij de start van het wielerseizoen zullen blokkeren, aldus André Hennau. De socialistische vakbond stelt dat tot nu toe geen acties op stapel staan.

De politiebonden zijn gekant tegen het voorstel van minister Patrick Dewael over flexibiliteit en reorganisatie van de arbeidstijden van de politie.