Opnieuw inbraak en vandalisme in Centrum voor Volwassenenonderwijs

Dieven hebben zondagnacht lelijk huisgehouden in het Centrum voor Volwassenonderwijs, de stedelijke naschoolse kinderopvang en de tafeltennisclub in de Kokelaarstraat in Roeselare. Ze gingen aan de haal met een geringe buit, maar richtten heel wat schade aan. De inbraak werd maandag vastgesteld. Via een raam werd ingebroken. In het gebouw werden heel wat deuren vernield en een aantal kassen werd leeggemaakt. Bij de kinderopvang konden de daders zo'n 300 euro buitmaken, bij de tafeltennisclub en het CVVO gingen de daders aan de haal met wat kleingeld.

Belga

Onder meer om alle sporen uit te wissen, maar wellicht ook uit frustratie, spoten de daders verschillende brandblusapparaten leeg in de kasten, computers en bureaus. Verschillende lessen konden door de aangerichte schade maandag niet plaatsvinden. Een schoonmaakploeg ruimt de boel op. De inhoud van de brandblusapparaten zorgde overal voor een dikke laag stof.

Op dezelfde locatie zijn ook een foto- en diaclub, een centrum voor levensvorming en de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde gevestigd, maar die lokalen bleven onaangeroerd.

In december was het CVVO al slachtoffer van een inbraak. Ook toen werd via hetzelfde raam ingebroken en werden verschillende binnendeuren beschadigd. Net zoals nu was de eigenlijke buit gering.