17-jarige bekent roofmoord op doofstomme

De doofstomme man die zondag dood werd aangetroffen in zijn appartement aan de Kikvorsstraat in Gent, is het slachtoffer geworden van roofmoord. Dat heeft het Gentse parket maandagnamiddag meegedeeld. De dader, een 17-jarige jongen, is opgepakt en heeft de feiten bekend. Hij wordt maandagnamiddag voor de jeugdrechter geleid.

Belga

De verdachte werd maandag opgepakt, samen met drie andere vrienden van wie er twee ook minderjarig zijn. Hij zou de feiten vorige week maandag alleen gepleegd hebben. De juiste omstandigheden zijn nog niet bekend, maar zeker is dat hij het slachtoffer, de 63-jarige Robert D.C. geslagen en geschopt heeft en dat hij er nadien vandoor is gegaan met een som geld.

Na de vondst van het lijk, zondag, werd een autopsie bevolen. De volledige resultaten daarvan zijn nog niet bekend, maar het is wel al zeker dat de schedel van de man niet werd ingeslagen, zoals eerst werd gemeld. Hij vertoonde wel verwondingen aan het hoofd, maar die waren niet dodelijk. De juiste doodsoorzaak kon echter nog niet vastgesteld worden.

Het slachtoffer werd zondag levenloos aangetroffen in zijn woning op de derde verdieping van residentie 'Milenka', aan de Kikvorsstraat. Zijn broer, die elke zondag op bezoek komt, raakte de woning niet binnen, en verwittigde de hulpdiensten. Zij vonden het stoffelijk overschot.