Britten lopen alleen warm voor hoogwaardige erotiek

Britse televisiekijkers maken zich drukker over de kwaliteit van erotische scènes dan over de kwantiteit, zo blijkt uit een recent onderzoek van de zender ITV. Het publiek heeft een duidelijke voorkeur voor knappe acteurs en actrices die bovendien schoon ondergoed dragen, aldus de Times van zaterdag.

BR>Erotiek die met smaak wordt neergezet, belangrijk is voor de verhaallijn, die zich in een mooie omgeving afspeelt en waarin mooie spelers betrokken zijn, kan niet vaak genoeg getoond worden. Niet-functionele seks voor het opkrikken van de kijkcijfers is echter een belangrijke reden voor een deel van het publiek te klagen.

Het onderzoek bracht voorts aan het licht dat de Britse tv-keuring ongelijk heeft dat een meerderheid van het Engelse volk vindt dat er teveel erotiek wordt uitgezonden. Ongeveer 64 procent van de ruim 1.800 ondervraagde personen bleek tevreden met de hoeveelheid seks op de buis. Eenderde vond dat de erotiek minder expliciet in beeld gebracht moet worden.

Volgens de ITV-verantwoordelijke voor drama is er geen gebrek aan enthousiasme voor de juiste soort seks op televisie. "Mensen willen niet alleen het missionarisstandje in de slaapkamer zien. Ze vinden het niet erg als de seks een beetje kinky is of op ongewone plaatsen wordt beoefend, als het maar een echt onderdeel van het programma is en wordt uitgebeeld door karakters waarmee ze zich kunnen identificeren".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer